Ideja Poduzetničkog kafića Split nastala je kroz EU projekt „Malom kavom do velikog posla“ u okviru kojeg su se u 2016. godini povezali brojni subjekti. Održano je osam susreta, sudjelovalo više od 40 predavača i gotovo tisuću sudionika, a obrađene su teme poput turizma, nautike, poljoprivrede, industrije i drugih. Izvanredna je to bila prilika za poslovni networking i ostvarivanje brojnih kontakata za buduću poslovnu suradnju.

Grad Split nastavlja i dalje ovu inicijativu uz podršku partnera Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i UHY Savjetovanje d.o.o.

U 2017. godini, održat će se tri događaja gdje će uspješne poduzetnice i poduzetnici odgovarati na pitanja moderatora i gostiju objašnjavajući na taj način svoj uspjeh te kako ga postići.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i ove godine te uz neformalna druženja ostvarite najbolje kontakte!


2016.

PROJEKT  Poduzetnički kafić Split – Malom kavom do velikog posla!”

NOSITELJ PROJEKTA: GRAD SPLIT

PARTNERI NA PROJEKTU:

  1. UHY Savjetovanje d.o.o.
  2. Hrvatska udruga poslodavaca

TRAJANJE PROJEKTA: 30. srpnja 2015. – 20. srpnja 2016.

VRIJEDNOST PROJEKTA: 297.715,08 kuna bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda , u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

KONTAKT ZA DODATNE INFORMACIJE:

Grad Split

Služba za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove

Tel. + 385 21 310 278

Fax. + 385 21 310 114

e-mail: poduzetnickikafic@split.hr

Web: www.split.hr

UKRATKO O PROJEKTU:  Projekt je financiran u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., Promocija poduzetništva i obrta, a cilj projekta je stvaranje pozitivnog poduzetničkog okruženja, unapređenje poduzetničke kulture te umrežavanje postojećih i potencijalnih poduzetnika organiziranjem neformalnih druženja i razmjenom iskustava u Poduzetničkom kafiću Split.

Slaba percepcija važnosti poduzetništva rezultat je ne samo gospodarskih prilika već i nedostatka poduzetničke svijesti, zaziranja od rizika te straha od neuspjeha. Promjena stava prema poduzetničkoj kulturi i razmišljanju, kako (po)ostati konkurentan te važnost izgradnje pozitivnog imidža, problem je koji se želi riješiti projektom.

Na temelju prethodnih podataka i problema, definirani su ciljevi projekta:

  • Unaprijeđena poduzetnička kultura i poboljšana umreženost postojećih poduzetnika i onih koji to žele postati kroz organizirano druženje u Poduzetničkom kafiću Split te,
  • Poboljšano poslovno i poduzetničko razmišljanje te unaprijeđena poduzetnička kultura kod mladih (15-29g.) kroz Student Case Study Challenge.

Ciljne skupine su MSP-i s područja Dalmacije te njihovi vlasnici i zaposlenici, potencijalni poduzetnici i mladi (15-29 g.).

Projekt promovira jednake mogućnosti na način da će se prilikom angažmana projektnih suradnika i sudionika voditi računa o jednakim mogućnostima bez obzira na spol, vjerska uvjerenja, nacionalnost ili rasnu pripadnost.

Naglasak je na promociji poduzetništva i poticanju umreženosti te na razvijanju poslovog znanja i mogućnostima financiranja poduzetništva; bitnim elementima poduzetničkog uspjeha.

Projekt će se provoditi kroz organizaciju 8 kampanjapoduzetničkih druženja u Poduzetničkom kafiću Split; svaka kampanja je tematski različita i relevantna: poduzetništvo u turizmu; poduzetništvo u poljoprivredi; žensko poduzetništvo; startup; socijalno poduzetništvo (s posebnim fokusom na osobe s invaliditetom); proizvodne tvrtke; IT; financiranje putem EU fondova. Svaka kampanja unutar Poduzetničkog kafića ima barem dva gostujuća predavača-poduzetnika, s uspješnom poduzetničkom pričom tematski relevantnom za svaku pojedinu kampanju.

Druženja su koncipirana u dva dijela. Sat do dva vremena rezervirano je za Student Case Study Challenge u kojem će studenti sudionici konačno imati priliku poboljšati poslovno i poduzetničko razmišljanje što će rezultirati unaprijeđenom poduzetničkom kulturom kod mladih.

Drugi dio Poduzetničkog kafića rezerviran je za uspješne poduzetničke priče gdje će uspješne poduzetnice i poduzetnici odgovarati na pitanja moderatora i gostiju objašnjavajući na taj način svoj uspjeh te kako ga postići. Nakon toga, uslijedit će neformalno druženje koje ima za cilj unaprijeđenje poduzetničke kulture i poboljšanje umreženosti postojećih poduzetnika i onih koji to tek žele postati.

Kao rezultat druženja, studenti će u praksi upoznati poduzetničke priče uspješnih pojedinaca i njihovih tvrtki. S druge strane, poduzetnici će moći upoznati uspješne studente, uvidjeti njihov potencijal te, vjerujemo, ponuditi osposobljavanje, staž i/ili zaposlenje u svojim tvrtkama, što će u konačnici rezultirati sinergijskim efektom za hrvatsko poduzetništvo.

Naša je misija da se druženje u sklopu Poduzetničkog kafića podrazumijeva za svakog poduzetnika koji brine o svom društvenom životu.

Upoznajte naše predavače

IVANA IVIĆ

Direktorica trgovačkog društva Super ured d.o.o. dizajneri radnog prostora WIP Coworking na Žnjanu. Za razliku od drugih ...

DARIO BORAS

Dario Boras još na fakultetu sa kolegama otvara tvrtku Amplifico gdje se nalazi na mjestu direktora i ...

BRUNA BAJIĆ

BRUNA BAJIĆ, autorica filma „Modri kavez“ koji govori o životu ljudi čiji je život i život njihovih ...

ANTE DAGELIĆ

ANTE DAGELIĆ, asistent na FESB-u te suosnivač  trgovačkog društva  Sol Itum d.o.o. poznatog po svom proizvodu, web ...

Ulaganje u budućnost

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj objava na ovoj internet stranici isključiva je odgovornost Grada Splita.

Izradu internetske stranice sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda