Životopis

Antonio Perić Mažar, direktor trgovačkog društva LOCASTIC, specijalizirani za razvoj web i mobilnih aplikacija.  Razvijaju razna inovativna rješenja poput aplikacije SPIRO – Smart City rješenja za gospodarenje otpadom.

Marko Maljković i Antonio Perić Mažar sprijateljili su se 2010., a godinu poslije, krajem 2011., osnovali su tvrtku i otada pod logom Locastic šire posao diljem svijeta. Split ostaje središte iz kojeg razvijaju web i mobilne aplikacije za klijente u raznim državama i kontinentima.

Jedan od njihovih najpoznatijih projekata je iSchool koji su radili s tvrtkom Ador iz Zagreba. Projekt je nagrađivan dvije godine zaredom kao najbolja e-learning aplikacija u Africi, a doživio je i svjetsku promociju kad je CNN objavio reportažu o njemu.
S tvrtkom Netgen iz Zagreba rade na velikim projektima za klijente iz Norveške i Švicarske. Poznatiji su im i projekti Enswitch i GatherOnline koji je trenutno evaluiran na preko 10 milijuna dolara te ima već preko 50.000 korisnika.

Uglavnom su orijentirani izvozu usluga na tržišta Zapadne Europe, Sjedinjenih Američkih Država, Australije itd.

Surađivali su s mnoštvom poznatih brendova kao što su Replay, Ghetaldus, Carter’s, O’Neill, Arena Italia, OshKosh, Somersby i mnogi drugi. Lokalno surađuju s Krunom Mode, Robotom, Biberonom i dr. Prisutni su u raznim branšama, od farmaceutske do automobilske industrije. Fokusirani su na custom rješenja, na ono nešto što treba složiti da bi nekome koristilo u poslu.

Već nekoliko godina organiziraju ljetne prakse i radionice za studente, surađuju s Ekonomskim fakultetom u Splitu i Studentskim poduzetničkim inkubatorom kroz Program postakademskog zapošljavanja koji je pokrenulo Sveučilište u Splitu. Studenti stječu praktična znanja i dolaze u direktni kontakt sa poslodavcima. Surađuju i sa Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) i Udrugom mladih programera DUMP.

Link za više: http://www.locastic.com/

Više o Antoniu: https://www.linkedin.com/in/antonioperic

Ulaganje u budućnost

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj objava na ovoj internet stranici isključiva je odgovornost Grada Splita.

Izradu internetske stranice sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda